افزایش دامنه نوسان بورسی از ابتدای اردیبهشت
بیش از دو ماه است که دامنه نوسان در بازار سرمایه از حالت متقارن خارج و به منفی دو و مثبت شش درصد تغییر کرده و قرار است از چهارشنبه منفی دو به منفی سه تبدیل شود. تصمیمی که در شرایط خاص بازار سرمایه گرفته شد و هرچند سایه آن بر سر نقدشوندگی بازار سنگینی میکند اما بسیاری از صاحب نظران آن را ترمزی برای ریزش هیجانی بورس میدانند.
چراغ قرمزهای پی در پی بازار سرمایه در اواخر سال گذشته مسئولان را بر آن داشت تا دست به تغییر قوانین این بازار بزنند و بر این اساس قرار شد دامنه نوسان از ۲۵ بهمن ماه ۱۳۹۹ از مثبت و منفی پنج درصد به مثبت شش و منفی دو درصد تغییر کند. در واقع از حالت متقارن خارج و به حالت نامتقارن درآمد.
دامنه نوسان پایینترین تا بالاترین قیمتی است که در آن دامنه، طی یک یا چند جلسه رسمی معاملاتی بورس، قیمت سهم میتواند نوسان داشته باشد و برای جلوگیری از آشفتگی در بازار محدودیت نوسان قیمت اوراق بهادار وجود دارد.
تغییر دامنه نوسان از متقارن به نامتقارن در بازار سرمایه کشور اتفاق بی سابقه ای بود که با هدف تعادل بخشی به بازار سرمایه اعمال شد و طبق آخرین مصوبه شورای عالی بورس، قرار است دامنه نوسان از چهارشنبه، اول اردیبهشت به مثبت شش و منفی سه درصد افزایش یابد. هرچند این تغییر به نوعی ترمز هیجان منفی در بازار را کشید اما به نوعی نقدشوندگی بازار سرمایه که مهم ترین ویژگی این بازار محسوب میشود زیر سوال رفت؛ چرا که برای مثال، سهمی ۱۵۰۰ تومان قیمت دارد اما عده ای اعتقاد دارند که این سهم ۱۳۰۰ تومان می ارزد. بنابراین باید قیمت سهم کاهش یابد تا خریدار پیدا کند.
اما محدود کردن دامنه منفی باعث میشود سهم روی قیمت ۱۴۰۰ تومان ثابت بماند. در این شرایط نه فروشنده میتواند سهم را با قیمت پایین تر بفروشد (حتی اگر اعتقاد داشته باشد سهم با قیمت پایین تر می ارزد) و نه خریدار با قیمت ۱۴۰۰ سهم را میخرد. این فرایند باعث کاهش نقدشوندگی بازار میشود.
این درحالی است که بسیاری از صاحب نظران بر این باورند که بازار سرمایه تحت تاثیر ابهامات موجود در شرایط اقتصادی و سیاسی کشور از جمله قیمت دلار، وضعیت مذاکره با آمریکا، انتخابات ریاست جمهوری و… است و به همین دلیل نمیتوان گفت دامنه نوسان نامتقارن تصمیم ۱۰۰ درصد نادرستی به شمار می آید.
در این راستا، روزبه شریعتی، تحلیلگر بازار سرمایه درمورد دامنه نوسان نامتقارن به ایسنا گفت: دامنه نوسان نامتقارن و دامنه منفی دو یا سه درصد باعث میشود سهم ها اصلاح قیمت نداشته باشند و برای ریسک پذیرهایی که با وجود ابهامات میخواهند سهمی بخرند، جذابیت قیمت نداشته باشند. این تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه اگر دامنه نوسان منفی پنج درصد باقی میماند، بازار نقدشوندگی داشت اما باعث ریزش غیرمنطقی بسیاری از سهم ها میشد، اظهار کرد: این اتفاق در همه جای دنیا منطقی است.
قیمت رطب به ۷۰ هزار تومان رسید
درحالی که از سال قبل حجم زیادی خرما در بازار مانده، قیمت این محصول با آغاز ماه رمضان و افزایش نسبی تقاضا افزایش نامتعارفی یافته است به طوری که هر کیلوگرم رطب تا ۷۰ هزار تومان نیز به فروش میرسد.
سالانه در دنیا 8 و نیم میلیون تن خرما تولید میشود که از این میزان یک میلیون و 250 هزار تن سهم ایران به عنوان دومین تولیدکننده در دنیا است و هرساله حجم زیادی از خرماهای تولیدی کشور به دلیل عدم بازار رسانی مناسب و تقاضا مجبور به ورود به صنایع تبدیلی است اما با این وجود به دلیل رها کردن بازار مصرف قیمت هرکیلوگرم رطب 70 هزار تومان را نیز لمس کرده است.
به گزارش تسنیم، هربسته رطب 700 گرمی 36 هزار تومان تا 55 هزار تومان به فروش می رسد در حالی که پیش از این 23 تا 29 هزار تومان بود همچنین قیمت هر کیلوگرم خرما های عسلی از 24 تا 25 هزار تومان به 30 تا 34 هزار تومان افزایش یافته است.
محسن رشید فرخی، رییس انجمن ملی خرمای ایران در این ارتباط اظهار کرد: انبارها از خرمای سال زراعی قبل پر است و مشکلی برای تامین نیاز مردم وجود ندارد.
وی افزود: وضعیت تولید خرما از نظر حجم و کیفیت بهتر از سال قبل است همچنین تغییری در مصرف نداشته ایم و حتی صادرات کاهش یافته است بنابراین با موجودی که در انبارها است، نیاز بازار داخلی به راحتی تامین می شود.
رشید فرخی گفت: قیمت هرکیلوگرم خرمای مضافتی در مبدا تولید 20 تا 21 هزار تومان و خرمای کبکاب 12.5 تا 13 هزار تومان است اما ما نمی توانیم درباره قیمت خرما در بازار و خرده فروشی نظر دهیم.
وی تصریح کرد: جلساتی با وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار داشته ایم و خرمای ذخیره شده در انبار ها در اختیار مباشرانی قرار می گیرد که این وزارتخانه معرفی کرده است .
سیداسدالله موسوی، مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی استان بوشهر نیز در این ارتباط اظهار داشت: اکنون 35هزار تن خرما از سال قبل در انبارهای استان موجود است و قیمت ها در مبدا تولید پایین است و کشاورزان امید به صادرات آنها دارند.
وی افزود: قیمت هر کارتن 5/1کیلویی خرما 13هزار تومان و قیمت خرمای رطب در بستههای 700گرمی 11هزار و 500تومان است.
وزیر جهاد کشاورزی پیش از این از ذخیره 130 هزار تن خرما برای عرضه در ماه مبارک رمضان در راستای ثبات قیمتی آن خبر داده بود و همچنین رییس سازمان حمایت نیز از ثابت ماندن قیمت خرما در ماه مبارک رمضان سخن به میان آورد.
—————————————————————————————————————–
املاک صنعتی مخصوص جامع ترین مرکزاطلاعات املاک درکشور
جاده مخصوص کرج (لشگری) ، جاده قدیم کرج (فتح) ، مرکز شهر ، غرب تهران
خرید و فروش ، رهن و اجاره انواع ملک شامل :
انبار ، سالن ، سوله ، کارگاه ، کارخانه ، اداری ، تجاری
انبار ، کالاهای تجاری ، بازرگانی ، انبارهای عمومی و اختصاصی
انبارهای مواد غذایی ، آرایشی بهداشتی ، دارویی ، فروشگاههای اینترنتی
کارخانجات تولیدی ، غذایی ، دارویی ، صنعتی ، شیمیایی
مطبخ ، کترینگ آشپزخانه صنعتی ، رستوران ، تالار و باغ تالار ، باغ و باغچه
تجاری ، مغازه ، پاساژ ، تعمیرگاه مجاز ، نمایندگی ، کارواش ، گاراژ
اداری ، دفترکار ، سالن فیلمبرداری ، کنفرانس ، همایش
انبار روباز ، انبار سنگ ، کاشی ، سرامیک ، مصالح و آهن آلات ، دپوی خودرو
زمینهای کشاورزی و صنعتی …
۰۲۱۶۶۱۸۸۸۵۳ – ۰۲۱۴۴۵۲۲۰۵۷
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹ افشار
نیازمند املاک اداری ، تجاری ، صنعتی شما :
جهت رهن و اجاره یا خرید و فروش
در جاده مخصوص کرج ، جاده قدیم کرج ، مرکز شهر و غرب تهران هستیم.
(درصورت تمایل فایل فروش یا اجاره ملکتان تماس حاصل نموده
یا مشخصات را به شماره 09122967839 واتساپ یا تلگرام نمایید)
موقتا امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد
موقتا امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد